Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 december, 2010 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

De firar jul på stormigt hav

Tre ålänningar riskerar att hamna i storm på Nordsjön på julafton. De jobbar alla på Godby Shippings fartyg m/s Misida som fraktar papper och virke. -Det är klart att det blir mer ansträngande när man måste hålla sig i och allting måste surras, säger Benny Pettersson från Kumlinge som är befälhavare på fartyget. Men trots att det kommer att blåsa minst 14 till 17 meter i sekunden kommer man fira julafton enligt tradition. -Vi försöker sluta tidigare och dricka glögg tillsammans. Sedan delar vi ut julklappar som vi fått av Sjömanskyrkan, säger Benny Pettersson. När julklappsutdelningen är slut dukar kocken upp traditionellt finskt julbord eftersom de flesta på fartyget är från fastlandet. Under kvällen träffas sedan de som är lediga och ser på tv.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »