Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 6 maj, 2010 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Dåligt säkerhetskunnande<br>hos Cinderellas personal

Det finns brister i nödsituationsberedskapen på Viking Lines Cinderella. Bland annat vet 60 procent av de anställda inte att en livboj ska kastas ut då någon fallit överbord. 25 procent av de anställda tycker inte heller att de fått tillräcklig utbildning i säkerhet. Det visar ett nytt examensarbete från Högskolan på Åland, skrivet av studenterna Nina Häggblom och Maria Martikainen. En enkät om säkerheten ombord skickades till alla som arbetade en viss dag på Cinderella, och man fick svar från ungefär hälften. Viking Lines säkerhetschef Tony Öhman har svårt att svara på vad okunskaperna beror på. -Vi har bra kontroller, vi har våra vanliga övningar och så har vi speciella veckor då vi grillar personalen lite extra, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »