Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 januari, 2019 - 16:07Uppdaterad: måndag, 21 januari, 2019 - 17:08
  • Hanna Hagmark tycker det är spännande när Pommerndockan vattenfylls. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Dags att fylla Pommerndockan

I dag påbörjas fyllandet av Pommerndockan, och enligt Hanna Hagmark, museichef på Sjöfartsmuséet, är det en delikat och långsam process som väntar.

- Vi ska göra det väldigt lugnt och försiktigt, så vi räknar med att det tar hela veckan. Vi vill att konstruktionen ska hinna anpassa sig till vattentrycket och därför kommer vi att fylla på gradvis, säger Hagmark.

Dockan har hittills hållit vattnet ute och därför har man valt att inte utsätta den för en hastig tryckförändring utan istället gå varsamt fram, något som kan komma som en besvikelse för de som velat se på.
- Mot slutet av veckan tänker jag att det ska börja se ut som det borde. Jag tycker att allt just nu är jättespännande men man kan inte förvänta sig att kunna komma hit som åskådare och se vattnet forsa in direkt, säger Hagmark.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »