Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 oktober, 2010 - 15:17Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Dagcenter för dementa stängs

Det är stor risk för att Folkhälsans dagcenter för personer med demens stängs efter nyår. Dagcentret går med förlust på grund av att beläggningen är för låg. För att verksamheten skall gå jämt ut skulle det krävas 8 klienter per vårddag men idag besöker endast fyra till sex personer per dag Folkhälsans dagcenter och det leder till ett underskott på 30.000 euro per år. I en debattartikel till åländsk media vänder sig Demensföreningen på Åland nu till Folkhälsan och kommunerna för att hitta en annan lösning än stängning av dagcentret. Demensföreningens ordförande Harriet Lindeman är allvarligt bekymrad över situationen eftersom det i dag inte finns några verkliga alternativ till Folkhälsans dagcenter för dementa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »