• Klubbdirektör Peter Mattsson tror att cupfinalen blir en publikfest.
Peter Mattsson:
Peter Mattsson (längre version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 7 juni, 2019 - 15:24, uppdaterad: fredag, 7 juni, 2019 - 17:15

Cupfinalen väntas bli publikfest

Finalen i Finlands cup väntas bli en publikfest när IFK Mariehamn möter Ilves från Tammerfors. Matchen blåses igång lördag den 15 juni klockan 16:00 på Wiklöf Holding Arena.

Förberedelserna är i full gång och över 1 200 biljetter har redan sålts.

-Förköpsbiljetterna är till en stor fördel i organiseringen, det kommer inte att bildas lika långa köer utanför ingångarna då det tar mycket längre tid att sälja biljetterna på plats, säger klubbdirektör Peter Mattsson.

Två extraläktare kommer att byggas på vardera kortsida. Läktaren på södra sidan kommer ha en kapacitet på 750 platser, precis som det var i finalmatchen i ligaspelet 2016. För bortasupportrarna byggs en läktare på den norra sidan med en kapacitet på 250 platser. Drygt 120 Ilves-supportrar väntas komma på finalen.

Fler Nyheter

Oförändrad inkomstskatt i Mariehamn

Inkomstskatten i Mariehamn förblir oförändrad på 17,25% under nästa år. Det beslutades i stadsfullmäktige under gårdagen.

Nytt farledsförslag för elhybridfärja

Landskapsregeringens förslag om en nybyggnad av en 1200 meter lång farled som ett led i projektet västra Föglö delges nu allmänheten.

Mopeder och bilar körs på motionsspåret i Jomala

Stefan Mattsson intervjuas:
Många ungdomar kör med mopeder och även bilar på motionsspåret i Jomala. Brukandet av fordon på spåret gör att det lämnar en del sladdspår och gör upplevelsen mindre trevlig för motionärer.

Rinne och Löfven diskuterade potentiell Östersjökonferens

Finlands statsminister Antti Rinne har gjort ett traditionellt besök till Sverige i början av statsministerperioden. Rinne valde dock att avvika från en långvarig tradition genom att avlägga sitt första utlandsbesök till Estland under den senaste helgen.

Logotypen för Åland-100 presenterades

Annika Zetterqvist och Stefan Aspberg intervjuas av Rasmus Lindqvist
Landskapsregeringen har presenterat logotypen för Ålands självtyrelses hundraårsjubileum år 2021 - 2022.

Landskapsandelarna ändras inför kommunreformen

Finansminister Mats Perämaa berättar om vad förslaget skulle innebära:
Landskapsregeringen har begärt in utlåtanden på ett förslag som skulle göra ändringar i landskapsandelssystemet inför kommunsammanslagningen.

Konsumentpriserna steg med 1 procent i maj

Inflationstakten ökade med 1 procent i maj, jämfört med samma månad 2018. Det visar Ålands statistik- och utredningsbyrås konsumentprisindex.

Revisionen av självstyrelselagen fortsätter - kommitté utsedd

Ordförande Katrin Sjögren om vägen framåt mot en ny självstyrelselag:
Det mångåriga arbetet med revisionen av självstyrelselagen fortsätter. Det här efter att landskapsregeringen beslöt tillsätta en parlamentarisk kommitté som ska sammanföra lagtingsgrupperna och de politiska partierna i arbetet med självstyrelserevisionen.

Segelbåt på grund vid Björkör

Ålands sjöräddningssällskap kallades vid tvåtiden i natt till Björkör i Föglö, där en segelbåt från en svensk uthyrningsfirma stod på grund.