• Klubbdirektör Peter Mattsson tror att cupfinalen blir en publikfest.
Peter Mattsson:
Peter Mattsson (längre version från Åland idag)
Publicerad: fredag, 7 juni, 2019 - 15:24, uppdaterad: fredag, 7 juni, 2019 - 17:15

Cupfinalen väntas bli publikfest

Finalen i Finlands cup väntas bli en publikfest när IFK Mariehamn möter Ilves från Tammerfors. Matchen blåses igång lördag den 15 juni klockan 16:00 på Wiklöf Holding Arena.

Förberedelserna är i full gång och över 1 200 biljetter har redan sålts.

-Förköpsbiljetterna är till en stor fördel i organiseringen, det kommer inte att bildas lika långa köer utanför ingångarna då det tar mycket längre tid att sälja biljetterna på plats, säger klubbdirektör Peter Mattsson.

Två extraläktare kommer att byggas på vardera kortsida. Läktaren på södra sidan kommer ha en kapacitet på 750 platser, precis som det var i finalmatchen i ligaspelet 2016. För bortasupportrarna byggs en läktare på den norra sidan med en kapacitet på 250 platser. Drygt 120 Ilves-supportrar väntas komma på finalen.

Fler Nyheter

Nära köra på fotgängare – smet

Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.

Knivskars i Mariehamn i natt

Polisen grep i natt en person som misstänks ha knivskurit en annan på en adress i stan.

Inte nödvändigt att stoppa I-valet

Joakim Söderberg och Dan E Eriksson
Datainspektionen framför kritik mot brister i dokumentationen gällande internetröstningen som ordnas för bortaålänningar i samband med höstens val. Det som saknas är ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan leverantören av systemet och landskapet.

Viking Line stänger kontoret i Cityterminalen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Viking Line stänger sitt kontor i Cityterminalen i Stockholm. Bolaget hänvisar i ett pressmeddelande till att den största delen av handeln idag sker online och att de arbetat för att modernisera sina distributionssystem.

Lemland vill att landskapet bekostar räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lemlands kommunfullmäktige godkände i veckan förslaget till gemensam räddningsmyndighet med ett tillägg, de merkostnader som uppstår i samband med...

Slopad sommartid kan öka tidsskillnad

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Beslut om slopande av sommar- och vintertid kan öka tidsskillnaden mellan Åland och Sverige.

Rånare bad om ursäkt till personalen

Malin Henriksson:
I dag hölls rättegången mot den man som i somras rånade livsmedelsbutiken Punkten samt ett apotek i Mariehamn. Han stod också åtalad för ett par fall av straffbart bruk av narkotika och snatteri.

Ändringar för Magazintomten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Det blir ändringar för villkoren på Magazintomten i centrum, det har stadsstyrelsen beslutat. Ändringarna i stadsplanen ställs ut i 30 dagar innan de börjar gälla.

Linjen Åva-Osnäs bjuds ut

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen begär in anbud på färjtrafik på linjen Åva-Osnäs för år 2020-2022 med en option från landskapets sida att kunna förlänga avtalet med 18 månader.