Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 mars, 2020 - 05:42Uppdaterad: tisdag, 3 mars, 2020 - 17:26
  • Tomas Karlsson, ny vd på Birka. Arkivfoto: Jonathan Borg.

Coronaviruset ett stort orosmoln för resebranschen

Oron över Coronaviruset har fått världens börser att störtdyka. De största negativa effekterna har hittills drabbat resebranschen och med sommaren bara tre månader bort är frågan hur resandet till Åland och med de åländska rederierna påverkas om smittan på allvar når Norden.

Tomas Karlsson är nytillträdd vd på Birka och säger att osäkerheten om hur stor påverkan blir är stor.

– Vi kan se tydliga tendenser redan att media fokuserar väldigt mycket kring Coronaviruset, vilket inte alls är konstigt. Det här skapar både osäkerhet och rädsla. Exakt hur det kommer att slå mot resandet är svårt att säga, men det är en risk just nu. Oron är att människor avstår att resa när sommaren kommer eftersom de är oroliga och rädda, men vi kan egentligen bara följa med och förlita oss till folkhälsomyndigheterna och de direktiv som kommer.

Däremot har Birka ännu inte märkt av några avbokningar eller något minskat resande på grund av oron för Coronaviruset.

– Vi ser inget konkret än. Men det där går snabbt, vad som händer dag för dag vet man inte, säger Tomas Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »