Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 april, 2020 - 09:17Uppdaterad: fredag, 17 april, 2020 - 09:59

Coronasmäll på 10 miljoner för Paf

Enligt de beräkningar Paf gjort förlorar bolaget mellan 10 och 11 miljoner euro i vinst under 2020 på grund av utbrottet av covid-19.

Enligt de beräkningar Paf gjort förlorar bolaget mellan 10 och 11 miljoner euro i vinst under 2020 på grund av utbrottet av covid-19. Paf förlorar både intäkter på att stora sportevenenemang ställs in och att kunderna spelar mindre, men den stora smällen kommer sig av att fartygen står stilla.

– Vi har en stor organisation och stora kostnader för vår fartygsverksamhet, men idag har vi noll intäkter. Vi har sagt att i det absolut längsta ska vi undvika permitteringar, men vid något tillfälle når vi en smärtgräns, säger Pafs vd Christer Fahlstedt.

På samma gång betonar Christer Fahlstedt att det scenario Paf tagit fram för resten av 2020 är förknippat med stor ovisshet.

– Vi är i ett helt nytt läge. Ekonomin har aldrig någonsin i historien upplevt en sådan krasch som vi nu befinner oss i, så inget vet hur det här slutar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »