Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 5 juli, 2020 - 13:35Uppdaterad: måndag, 6 juli, 2020 - 07:50
  • Finländska PNM Holding Group har köpt åländska Chipsters av den svenska koncernen Martin & Servera.

Chipsters köps av finländsk koncern

PNM Holding Group har köpt den åländska grossisten Chipsters. Det meddelar koncernen i ett pressmeddelande. 

Chipsters har verksamhet i Mariehamn, Kervo, Jyväskylä och Borgå och sysselsätter omkring 100 personer. 2016 köptes bolaget av den svenska koncernen Martin & Servera som alltså nu sålt Chipsters vidare till PNM Holding Group.

PNM Holding Group är en koncern med cirka 50 anställda och har en omsättning på cirka 30 miljoner euro. I pressmeddelandet skriver PNM-koncernen att fisk nu blir bolagets andra pelare vid sidan av köttprodukter. 

-Chipsters har drabbats av lönsamhetsproblem men förvärvet erbjuder synergifördelar, till exempel inom upphandling och logistik och utvecklingsmöjligheter som gör verksamheten lönsam, säger styrelseordförande Gustaf Salmelin i pressmeddelandet.

Huruvida bolagets verksamhet på Åland kommer att förändras kan Gustaf Salmelin i dagsläget inte svara på.

-Men jag är från Åland så det är väl det sista stället jag avslutar jobb på om man inte måste, säger han till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »