Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 november, 2021 - 06:05Uppdaterad: måndag, 22 november, 2021 - 06:06

Chefläkarens tjänstebeskrivning ändras

- Det är ohållbart att rekrytera en ny chefläkare utgående från den tjänstebeskrivning som finns idag, den måste förändras. Det säger ÅHS styrelseordförande Wille Valve (MSÅ).

Efter att nuvarande chefläkare Janek Frantzén sagt upp sig efter endast två månader i tjänst har ÅHS styrelse diskuterat rekryteringen av hans ersättare.

- Vi diskuterade den uppkomna situationen och vägen framåt. Det har också tidigare funnits utmaningar med att rekrytera chefläkare och lägger man ihop den historiken med den information vi nu fått från avgående chefläkare ser vi det som absolut nödvändigt att ändra tjänsten. Det handlar om att skapa en rimlig uppdelning mellan det medicinska ledarskapet och de mera administrativa sysslorna som också är absolut nödvändiga för att få verksamheten att gå ihop, särskilt under en pandemi, säger Wille Valve. ÅHS styrelse ska nu diskutera situationen med landskapsregeringen. Wille Valve hoppas att en ny chefläkare kan vara på plats i början av 2022 men poängterar att det på vägen dit finns många osäkerhetsfaktorer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »