Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 januari, 2012 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Champagnekritiker får inte svar

Kritikerna av landskapsregeringens försäljning av vrakchampagnen har inte ens fått svar på sina snart ett år gamla brev. Det avslöjar i dag Hufvudstadsbladet som intervjuat ordföranden i den internationella organisationen för skydd av det maritima kulturarvet, danske professorn i marinarkeologi, Thjis Maarveleld. Han är starkt kritisk mot försäljningen av den snart 200 år gamla champagnen, och menar att försäljningen strider mot internationella konventioner och Ålands egen lagstiftning. -Vi försöker minska skadorna av illegal handel med fornfynd genom att påverka parlamenten i länder där försäljningen är utbredd. Det här fallet är speciellt eftersom lagstiftningen finns, men landskapsregeringen bryter mot den, säger Maarveleld till Hufvudstadsbladet. Utbildningschef Rainer Juslin säger till tidningen att man inte svarat på skrivelserna eftersom det inte fanns några direkta frågor i dem. Nästa champagneauktion hålls den 8 juni i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »