Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 12:11Uppdaterad: fredag, 11 augusti, 2017 - 13:04
  • Två hus på Kaptensgatan orsakar diskussion i stadsstyrelsen.

Centrumtomter bordlades

Det blev inget avgörande i frågan om tillfälligt byggnads- och åtgärdsförbud för centrala Mariehamn i går. Stadsstyrelsen beslöt, efter omröstning, bordlägga ärendet som förvaltningsdomstolen skickat tillbaka för ny behandling.

Bakgrunden är att centrum av staden ska få en ny delgeneralplan och man därför beslutat om byggnads-, rivnings- och åtgärdsförbud för två tomter. Det ledde till besvär eftersom ägarna bland annat anser att det strider mot jämlikhetsprincipen.

Stadsledningens förslag var att utfärda åtgärdsförbud för hela området som planeras samt därtill att ta fram ett förslag till detaljplan för det två aktuella tomterna. Men representanterna för moderaterna och centern röstade i går igenom en bordläggning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »