Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 april, 2019 - 17:39Uppdaterad: onsdag, 17 april, 2019 - 17:41
  • Centrumplanen diskuterades under stadsstyrelsens möte. Foto: Malin Lundberg.
  • Tage Silander. Arkivfoto: Ålands Radio.

Centrumplanen diskuterades av stadsstyrelsen

Stadsstyrelsen beslöt igår att förslaget till delgeneralplan för Mariehamns centrum ska skickas vidare till stadsfullmäktige.

Styrelsens ordförande Tage Silander (MSÅ) föreslog en tredje bordläggning av ärendet och presenterade ett motförslag, att frågan om skyddsmärkningar av vissa fastigheter skulle behandlas av fullmäktige och inte av stadsstyrelsen, men efter omröstning beslöt stadsstyrelsen att man skulle gå in för en fortsatt behandling av den så kallade centrumplanen. Förslaget till delgeneralplan för Mariehamn ska nu ställas ut under 30 dagar. En fråga som engagerat många är Ömsens byggplaner i centrum, som innebär en rivning av det så kallade Boreniuska huset. Ömsen har lämnat in en rivningsansökan för fastigheterna på Torgatan 7 och 9 och landskapets kulturbyrå har fått två månader på sig att dokumentera byggnaderna.

-Efter det är det fritt fram att riva, enligt min uppfattning. Men det finns andra åsikter, till exempel bland de lagkunniga, säger Tage Silander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »