Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 januari, 2021 - 13:31Uppdaterad: onsdag, 27 januari, 2021 - 15:27
  • Delgeneralplanen för centrum är en riktig långkörare. Arkivbild.

Centrumplanen återremitterades igen

Delgeneralplanen för centrum återremitterades än en gång till stadsstyrelsen efter fullmäktigemötet i går.

Det fanns ett förslag från stadsstyrelsen som fullmäktige skulle ta ställning till, men som tidigare gånger lyckades man inte komma fram till ett beslut och nu ska centrumplanen ta en vända till i stadsstyrelsen. Den här gången med ett förslag från liberalen Robert Söderdahl som vägkost.

Stadsfullmäktige godkände däremot planerna för ett nytt daghem vid Strandnäs skola. Det fördes en debatt som resulterade i en kläm om att bygget ska vara så lokalproducerat som möjligt. Den totala budgeten för daghemmet är fyra miljoner euro och det ska stå klart 2022.

Presidiet omvaldes på mötet, vilket betyder att Johan Ehn (MSÅ) fortsätter som ordförande, Bert Häggblom (Ob) är förste viceordförande och Camilla Gunell (S) är andre viceordförande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »