Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 maj, 2010 - 08:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Centern vill ha högre fastighetsskatt

Centern vill inte ha en uppifrån dikterad kommunsammanslagning. Det står klart efter centerns stormöte i Geta i går. För att möta de hotbilder som finns mot kommunerna föreslås flera andra förändringar. Missbrukarvården, specialomsorgen och de äldres sjukvård vill centern överföra på landskapet, med minskade landskapsandelar till kommunerna som följd. Man vill också införa gemensam löneräkning för kommunerna, samarbeta om tjänster och avskaffa kommunalförbunden i deras nuvarande form. För att bredda kommunernas skattebas föreslår centern en fastighetsskatt på allt boende som alltså också skulle betalas av dem som skattar för inkomsten utomlands, till exempel utflaggade sjömän och pensionärer med utländsk pension.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »