Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 december, 2010 - 15:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Centern stöder Nauclér<br>i riksdagsvalet

Centerns arbetsutskott stöder Elisabeth Nauclér i riksdagsvalet. -Vi har kommit fram till att det bästa för Åland är ett samarbete med den sittande riksdagsledamoten. Nauclér har nu fyra års erfarenhet och har visat upp en stor arbetskapacitet, särskilt i för Åland angelägna frågor, säger partiordföranden Harry Jansson i ett pressmeddelande. Meningen är att centern ändå ska ställa upp en egen kandidat på Nauclérs lista, men den sittande riksdagsledamoten ses som huvudkandidaten. Centerns arbetsutskott betonar att det är en fördel om riksdagsledamoten under nästa mandatperiod har erfarenhet och även är jurist. Detta eftersom det är troligt att förslaget till ny självstyrelselag då kommer till riksdagen. Centerns partistyrelse tar slutlig ställning till riksdagsvalskandidaterna den 26 januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »