Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 11 april, 2019 - 08:10
  • Veronica Thörnroos under en tidigare debatt i lagtinget. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Centern kritisk till avgiftsundantag

Centern vill att alla ska betala medieavgiften på 110 euro som finns i landskapsregeringens lagförslag för medieavgift. Enligt förslaget ska alla med en skattepliktig årsinkomst under 14.000 euro vara befriade från medieavgiften.

-I Sverige och Finland betalar man en procent av beskattningsbar inkomst, men här har man valt att inte alla ska delta, sade Veronica Thörnroos (C) i lagtinget i går.
Infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ) sade att det skulle bli dyrt med ett system för progressiv skatt, istället för ett system där alla betalar samma summa.

-Landskapsregeringen ser dessutom det här som en åtgärd för dem som har mindre inkomster, sade han.

Runar Karlsson (C) undrade varför man inte istället kan bekosta public service genom en summa i landskapsbudgeten.

-Vi har ett regeringsprogram där vi kommit överens om att införa en medieavgift. Vi har redan system i samhället som träder in vid en inkomstgräns på 14 000 euro, svarade minister Mika Nordberg.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »