Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 december, 2010 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Centerledamöter reserverar sig<br>mot partiet i avbytarfrågan

Ett nej till att ändra systemet för avbytarservicen. Det levererar näringsutskottets ordförande Anders Englund, centern. Han går emot sitt parti i en reservation till näringsutskottets betänkande om att ändra på rätten till årsledighetsdagar för djurhållande lantbrukare.- Medan man satsar mer på jordbruket i våra närliggande regioner och ser möjligheterna i lantbruket, riskerar vår egen regering att dra undan mattan för en hel näring, skriver Anders Englund i sin reservation till utskottets betänkande.Också den andra centerledamoten i näringsutskottet, Roger Slotte, har reserverat sig. Han går inte emot den nu föreslagna ändringen, men vill att man inte går vidare med nästa steg, en privatisering av avbytarservicen, innan man utrett konsekvenserna. Lagtinget debatterar den här frågan på måndag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »