Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 april, 2010 - 16:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Butikerna öppna trots strejk

Idag strejkar fackanslutna butiksanställda över hela Finland för högre löner och bättre anställningsvillkor. Men någon större skillnad för ålänningarna blir det inte eftersom ganska få av personalen i Ålands matbutiker är fackanslutna. På Sparhallen är det till exempel inte en enda. Alla butiker håller därför öppet som vanligt, fastän några har lite mindre bemanning. Inte heller från fackets sida har man några större förväntningar på att strejken kommer att märkas hos ålänningarna.- Vi måste göra det, eftersom det bestämts centralt, de hjälper ju inte oss om inte vi hjälper och stöder dem, säger Ing-Mari Heikfolk som är vice ordförande i åländska servicefacket och själv strejkande butiksanställd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »