• Busstrafik på helgerna efterlyses i en motion. Arkivfoto.
Publicerad: torsdag, 31 januari, 2019 - 05:53

Busstrafik på helgerna efterlyses

Utred möjligheten att utöka busstrafiken i Mariehamn så att bussarna trafikerar även på helgerna. Det föreslås i en motion som Åländsk demokratis Nils Manelius lämnade in till stadsfullmäktige på senaste mötet.

Även Anna Norberg hade skrivit under motionen, men då hon inte är fullmäktigeledamot har hon inte rätt att lämna in motioner.

På mötet lämnade också Obunden samlings Conny Nylund och Anders Holmberg in två motioner, i den ena föreslår man att staden erbjuder landskapsregeringen att köpa EnerExits kraftverksmotor för en symbolisk summa, och i den andra att förvaltningen ges i uppdrag att fixa ordentlig belysning från västra hamnen till Horelliområdet samt se över att promenaden är i gott skick.

Moderaten Roger Jansson med flera föreslår att stadsstyrelsen kontaktar landskapet för att planera en ombyggnad av korsningen Sjukhusvägen-Doktorsvägen, och socialdemokraten Barbro Sundback med flera föreslår att staden utreder så kallad delaktig budgetering för att öka stadsbornas inflytande över stadsutvecklingen. Liberalen Pernilla Söderlund motionerar om att man förnyar jämställdhetsplanens konkreta insatser och gör en lönekartläggning.

Fler Nyheter

"Det ska inte få hända"

Det ska inte få hända, säger PAF om den bugg som lät kunder spela på bolagets hemsida trots att de valt att blockera sig själva med en annan webbtjänst.

Singelolycka i Lemland, gripanden i hamnen

En singelolycka inträffade i Lemland under natten till lördag. Då polisen kom till olycksplatsen kunde föraren inte redogöra för vad som hade hänt...

Deklarationerna ska bli enklare enligt tullchef

Tullchef Eva Enges intervjuas av Nina Smeds:
Det nya förtullningssystemet som ska träda i kraft 2020 är inte klart ännu, säger tullchef Eva Enges vid Mariehamns tull med anledning av de åländska företagarnas oro för att det ska bli krångligt och dyrt. Därför finns det inga exakta uppgifter om slutresultatet.

Ny upptäckt: Stenåldersålänningar odlade

Stenåldersålänningarna låg i framkant som odlare och kanske även ölbryggare. Det visar en upptäckt gjord av forskare på Helsingfors universitet, som Hufvudstadsbladet rapporterar om.

Fler anmälningar inom omsorg, vård och socialärenden

Johanna Fogelström-Duns och Benjamin Sidorov om de fördubblade missnöjesanmälningarna:
Anmälningarna om missnöje inom barnskyddsärenden fördubblades mellan 2017 och 2018. Det framkom när Ålands ombudsmannamyndighet imorse presenterade sin verksamhetsberättelse.

Inbrott på ÅMHM

Natten till i dag har Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, haft inbrott.

Vill ha svar om försvårande förtullningsregler

Lagtingsledamot Harry Jansson , centern, vill veta vad landskapsregeringen gjort och tänker göra för att motverka förslaget om nya och kostsamma förtullningsrutiner och har skickat en skriftlig fråga kring det till lagtinget.

PAF fick böter av svenska spelinspektionen

Spelinspektionen i Sverige har tilldelat PAF böter på 100.000 kronor, det skriver spelinspektionen på sin hemsida.

Ålands radio sänder samtal om fake news

Idag inleds Mariehamns litteraturdagar som detta år har ensamhet som bärande tema.