Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 januari, 2019 - 05:53
  • Busstrafik på helgerna efterlyses i en motion. Arkivfoto.

Busstrafik på helgerna efterlyses

Utred möjligheten att utöka busstrafiken i Mariehamn så att bussarna trafikerar även på helgerna. Det föreslås i en motion som Åländsk demokratis Nils Manelius lämnade in till stadsfullmäktige på senaste mötet.

Även Anna Norberg hade skrivit under motionen, men då hon inte är fullmäktigeledamot har hon inte rätt att lämna in motioner.

På mötet lämnade också Obunden samlings Conny Nylund och Anders Holmberg in två motioner, i den ena föreslår man att staden erbjuder landskapsregeringen att köpa EnerExits kraftverksmotor för en symbolisk summa, och i den andra att förvaltningen ges i uppdrag att fixa ordentlig belysning från västra hamnen till Horelliområdet samt se över att promenaden är i gott skick.

Moderaten Roger Jansson med flera föreslår att stadsstyrelsen kontaktar landskapet för att planera en ombyggnad av korsningen Sjukhusvägen-Doktorsvägen, och socialdemokraten Barbro Sundback med flera föreslår att staden utreder så kallad delaktig budgetering för att öka stadsbornas inflytande över stadsutvecklingen. Liberalen Pernilla Söderlund motionerar om att man förnyar jämställdhetsplanens konkreta insatser och gör en lönekartläggning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »