Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 december, 2018 - 15:09Uppdaterad: tisdag, 18 december, 2018 - 15:10
  • Liberalen Ingrid Johansson talade sig varm för budgeten. Arkivfoto

Budgetdebatten i lagtinget tog ny fart

Den här budgeten är en stark fingervisning om hur regeringen Sjögren har fungerat. När regeringen tillträdde 2015 hade budgeten ett underskott på 20 miljoner. Idag når det budgeterade underskottet inte ens upp till 2 miljoner.

Så inledde liberalernas gruppordförande Ingrid Johansson dagens budgetdebatt.

Oppositionen, menar majoritetspartierna, "filibustrar" - alltså fördröjer - med utredningar och tillägg för att stoppa stora reformer, där kortrutten är en av de viktigaste infrastrukturreformerna. Många av replikskiftena handlade också om att en tunnel till Föglö borde finnas med i kortruttsprojektet.

- Nu sitter vi här och pressar in, klarar vi av det den här mandatperioden? Man sitter och räknar månader. Med besvär och sådant, kan man lyckas skjuta upp det över valet, så att vi kan sänka det? Det blir i så fall ytterligare ett misslyckande för politiken, säger Göte Winé (S), syftandes på hur oppositionspartierna tänker.

Budgetdebatten väntas pågå i ytterligare tre dagar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »