Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2010 - 15:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Budgetbehandlingen förnyas

-Det är inte bara finansutskottets arbetssätt som bör ses över utan snarare hela budgetsystemet. Det säger talman Roger Nordlund med anledning av kritik som Roger Jansson, i lagtinget igår riktade mot finansutskottets arbetssätt. Jansson menade att utskottet använder mycket tid till att höra alltför många och istället borde fokusera mera på ett visst antal frågor. Roger Nordlund håller delvis med om kritiken och tillägger att man borde fundera över hela systemet. -Mer tid för framtidsfrågor och ett längre tidsperspektiv skulle behövas då en budget görs upp, säger Nordlund. Enligt honom blir det en del förändringar från och med nästa lagtingsår i och med den nya finansförvaltningslagen och arbetet som pågår med att se över lagtingsordningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »