Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 januari, 2019 - 15:07Uppdaterad: onsdag, 23 januari, 2019 - 15:09
  • Brandmästare Krister Koskinen. Arkivfoto: Axel Eriksson.

Brusten rörskarv orsakade läcka i garage

Den vattenläcka som igår uppstod i Miramargaraget berodde på en brusten rörskarv. Det säger brandmästare Krister Koskinen.

Trots att stora mängder vatten läckt ut har inga större skador eller problem uppstått, eftersom parkeringshuset varit en så stor och öppen yta att vattnet inte kunnat samlas på golvet.
- Vi fick ju larmet runt niotiden på kvällen och vi kan inte säga exakt hur länge det hade läckt då. Vi stoppade det ganska snart efter att vi kom dit, men det är ju grova rör med mycket vatten i, säger Koskinen.

Exakt vad som fått skarven att brista vet man däremot inte ännu, och stadens fastighetsavdelning har nu tagit över utredningen.
- Vi har haft en entreprenör där idag och fixat röret. Vi har ännu inte fått någon klarhet i varför läckan uppstått men undersökningen fortsätter förstås, säger Patrik Eriksson på fastighetsavdelningen.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »