Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 14 februari, 2017 - 13:17Uppdaterad: tisdag, 14 februari, 2017 - 13:22
  • Britt Lundberg möts inte enbart av ros som Nordiska rådets president. Foto: Johannes Jansson.

Britt Lundberg fick svar på kritik

Nordiska rådets president, Britt Lundberg, skulle ha nytta av att läsa gränshinderrådets tre årsberättelser för att få bekräftat att arbetet att lösa gränshinder ger resultat. Nu svarar gränshinderrådets ordförande Svein Ludvigsen på Britt Lundbergs kritik mot arbetet nyligen.

- Det är med förvåning jag noterar att Nordiska rådets president Britt Lundberg, bland annat i åländsk media, i skarpa ordalag kritiserar de nordiska regeringarna för passivitet i arbetet med gränshinderfrågor. Faktum är att de tre senaste åren har tjugo hinder lösts medan sju hinder har avskrivits som icke lösbara. Listan är också lång på de hinder som är i process hos gränshinderrådet, skriver Svein Ludvigsen.

Inte heller Ålands representant i gränshinderrådet, Gunnar Westerholm, känner igen sig i Britt Lundbergs kritik. Det var vid ett nordiskt möte i Helsingfors förra veckan som efterlyste mera resultat i gränshinderarbetet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »