Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 februari, 2011 - 06:30Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Brister i livsmedelstransporter

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, har inspekterat 14 åländska transportföretag som sysslar med livsmedelstransporter. Hos hela elva företag fanns brister i hur underhåll, avvikelser och transporttemperaturer skrivs ner, och i något fall saknades termometer i transportutrymmet. "Eftersom temperaturen är den viktigaste faktorn för att maten inte ska försämras under transporten är det viktigt att temperaturen regelbundet kontrolleras", skriver ÅMHM i ett pressmeddelande.Hälsomyndigheten anser dock att transportbranschen domineras av professionella aktörer med bra fordon, och gläder sig särskilt åt att alla kontrollerade fordon för livsmedelstransport hade ytor och material som är lätta att rengöra och därför är lämpliga för livsmedelstransport.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »