Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 januari, 2012 - 11:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Brändö Lax optimistiska<br>trots sjunkande pris på regnbågslax

-Lönsamheten för de åländska laxodlarna har inte varit den allra bästa i höst, bland annat till följd av sjunkande priser på den norska laxen. Det säger Karl-Johan Henriksson vid Brändö Lax, som i dag är den enda fiskodlingen som odlar regnbågslax på Brändö. Brändö Lax har totalt ett tiotal odlingar såväl på Brändö som i Kumlinge och på fastlandet. Årsproduktionen är 1,5 till 2 miljoner kilo och omsättningen sex till sju miljoner euro. Producentpriset på lax har under hösten rört sig mellan 3,20 och 3,50 euro per kilo. -Och det har påverkat lönsamheten negativt, säger Karl-Johan Henriksson. Men han är trots allt optimistisk inför framtiden och har nu ansökt om att få tillstånd att utvidga verksamheten såväl på Åland som på fastlandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »