• André Eriksson är ordförande för Strandnäs FBK som deltar i mästerskapen i redskapshantering. Arkivfoto.
Publicerad: torsdag, 17 maj, 2018 - 12:12

Brandkåristers årskongress på Åland

Drygt 280 brandkårister möts på Åland inkommande veckoslut då Finlands Svenska Brand- och Räddningsförbund håller årskongress i Alandica.

 Efter kongressens öppnande på lördag morgon går en parad genom centrala Mariehamn där såväl manskap som moderna- och veteranfordon ingår.

Under lördagen arrangeras förbundsmästerskap i redskapshantering på grusplanen norr om Select. Där deltar lag från kårer i hela svenskfinland och från Åland deltar Strandnäs FBK.

Under söndagen får kongressdeltagarna bland annat höra polis- och brandmyndigheter från Stockholm föreläsa om erfarenheter från fjolårets terrordåd på Drottninggatan i Stockholm.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.