• Arkivfoto: Malin Lundberg
Publicerad: onsdag, 29 november, 2017 - 15:31, uppdaterad: onsdag, 29 november, 2017 - 15:34

Böter för narkotika och rattfylla

En 25-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri.

 Kvinnan åkte fast i Jomala i somras då hon körde bil trots att hon hade narkotiska ämnen i blodet. Kvinnan bestred bägge åtalspunkterna och hävdade att hon ätit kosttillskott innehållande hampa och att det därmed inte varit fråga om straffbart bruk av narkotika. Tingsrätten ansåg ändå att det var osannolikt att kosttillskott skulle lämna sådana spår av narkotika i blodet och dömde kvinnan till 40 dagsböter på totalt 240 euro och körförbud till november nästa år.

Fler Nyheter

Flera viktiga frågor lyftes under nordiskt socialministermöte

Social-och hälsovårdsminister Wille Valve poängterade vikten av att nordiska legitimationer för läkare och vårdpersonal behandlas inom en rimlig tid under nordiska socialministermötet i Uppsala på torsdagen.

Nils Torvalds kräver förklaring av EU-kommissionär om vårfågeljakten

Europaparlamentariker Nils Torvalds kräver att kommissionen ska ta politiskt ansvar för sitt beslut om att dra Finland till EU-domstolen på grund av den åländska vårfågeljakten

Tror på gammelmedias revansch

Anders Mellbourn och Olof Ehrenkrona intervjuas av Ann-Christine Karlsson:
Det är de alternativa medierna som har trovärdighetsproblem just nu och gammelmedia gör revansch. Det säger Sveriges generalkonsul Olof Ehrenkrona som är en av deltagarna i dagens Kastelholmssamtal.

Varg i Södersunda?

I går kväll vid klockan 20.20 såg två personer något som de bedömer var en varg i Jomala Södersunda, i närheten av skolan.

Mobilen en trygghet för ensamma elever

Mobiltelefonen kan fungera som en trygghet för ensamma elever. Det anser elevråden i stadens skolor, lärare, kuratorer och skolpsykologer.

Ömsen bygger ut

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag, Ömsen, planerar bygga till sin lokal på Köpmansgatan 6 med cirka 900 kvadratmeter.

Lumparland skickar ut invånarenkäter

Kommunstyrelsen i Lumparland ska nu skicka ut en invånarenkät till personer i kommunen fyllda 18 år för att få höra kommuninvånarnas åsikter om en reform av kommunstrukturen på Åland.

Fritidssekretare vald efter omröstning

Det krävdes omröstning när kommunfullmäktige i Lemland i går valde en ny fritidssekreterare.

Kumlinge diskuterar kommunstrukturen

Kumlinge kommun ordnar tre träffar för att informera intresserade om landskapsregeringens förslag till lagstiftning om en ny kommunstruktur.