Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 februari, 2019 - 06:28

Böter för markbrand och rattfylleri

En person har blivit dömd för att ha orsakat en markbrand och en annan person körde bil narkotikapåverkad och dömdes för rattfylleri.

En man i trettioårsåldern har dömts till böter för ovarsam hantering. Det var i månadsskiftet juni-juli 2018 som mannen försökte fälla ett träd genom att tända eld på det och där igenom orsakade en större markbrand cirka 100 meter från ett bostadshus.

Mannen döms till 45 dagsböter motsvarande 270 euro.

En annan man i 20-årsåldern döms för rattfylleri. Det var i somras som mannen körde sin bil från en parkeringsplats vid Landskapsregeringen till Shell Select med narkotika i blodet.

Mannen döms till 40 dagsböter motsvarande 240 euro, att ersätta rusmedelsundersökningen på 153 euro, att betala brottsofferavgift på 40 euro samt till körförbud till och med den första augusti 2019.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »