Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 oktober, 2018 - 06:18Uppdaterad: fredag, 19 oktober, 2018 - 06:27

Böter för hot mot restauranganställd

En 31-årig man har dömts till 25 dagsböter på totalt 200 euro för olaga hot. Tingsrätten dömde mannen mot hans nekande.

Målsägande berättade att han på sitt arbete på en restaurang i Mariehamn blivit hotad av 31-åringen. Det här hade skett när han skulle avvisa den berusade 31-åringen från restaurangen. Ett vittne bekräftade målsägandens berättelse, 31-åringen nekade och sade att han inte kom ihåg så mycket av händelsen. Tingsrätten anser att det är bevisat att 31-åringen hotat målsägande, och förutom böterna döms 31-åringen att betala en brottsofferavgift på 80 euro till staten. Han ska också betala 200 euro i ersättning till målsägande för lidande. Målsägande hade också yrkat på 850 euro i ersättning för förlorad inkomst men eftersom han inte hade lämnat in någon bevisning för det förkastar tingsrätten det yrkandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »