Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 oktober, 2020 - 08:10Uppdaterad: onsdag, 28 oktober, 2020 - 09:25

Böter för fortkörning vid skola

Under början av veckan rapporterar polisen bland annat om två misstänkta rattfyllerier, båda anmälningar har kommit från Jomala.

I ett av fallen påträffades fordonet, föraren var nykter. Polisen tackar allmänheten för samtalen.

Under patrullering i Hammarland stannades ett fordon för kontroll. Föraren var nykter, men efter kontroll av personens hälsotillstånd har en utredning om lämplighet att inneha körrätt upprättats, då misstanke om att föraren inte uppfyller de medicinska kraven för att inneha körrätt uppdagades.

Empatiska medborgare anmälde till polisen att de påträffat en person som gått vilse i Mariehamn. Med gemensamma krafter kunde polisen och anmälarna reda ut var personen hörde hemma, och polisen förde sedan hem personen.

En hastighetskontroll upprättades i Mariehamn i närheten av en lågstadieskola. Totalt fick fyra fordonsförare böter för olika överhastigheter. Ett femte fordon kördes i en sådan hastighet att föraren misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

I Mariehamn inträffade en trafikolycka mellan två personbilar. Inga personskador uppstod till följd av kollisionen, och fordonen fick mindre materiella skador. Polisen utreder olyckan som misstänkt äventyrande av trafiksäkerheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »