Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 maj, 2010 - 09:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Bön eller välsignelse för partnerskap

Vad kan den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland sträcka sig till när det handlar om registrerade partnerskapsförhållanden? Kan man tänka sig att välsigna dessa förhållanden eller räcker det med att be för dem, vilket biskoparna föreslår. Det här var en fråga som väckte livlig debatt på kyrkomötet i Åbo i veckan. Nu har ärendet remitterats till kyrkomötets konstitutionsutskott och sedan tas det upp igen på nästa kyrkomötessession i november.Landshövding Peter Lindbäck är åländsk representant på kyrkomötet och han tror att novembermötet utmynnar i något gott för dem som lever i registrerade partnerskap.Kyrkan måste helt enkelt se till att komma vidare i den här frågan, säger Peter Lindbäck som personligen förespråkar välsignelse för samkönade par

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »