Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2019 - 11:22Uppdaterad: måndag, 25 mars, 2019 - 13:11
  • Arkivfoto, Bomarsund, Cecilia Ekströmer

Bomarsunds app lanseras

Betydelsen av att göra Bomarsunds fästningsruiner mer begripliga för dagens besökare har påtalats i åratal av Bomarsundssällskapet och nu händer det, på bred front.

I veckan premiärvisas den nya besökarappen Coastal Past vid sällskapets årsmöte. Via den kan besökaren göra en historisk resa genom Bomarsund som det i tiden var planerat. Appen har tillkommit som ett EU projekt och kostat en kvarts miljon euro att förverkliga.

Dessutom är arbetet med en ny hemsida för Bomarsundssällskapet snart klart för sjösättning. Den är tänkt att förena alla de intressenter som ursprungligen var beredda att ta på sig driften av det kommande besökarcentret i Bomarsund. Det upplägget har nu förfallit i och med att landskapet beslutat finansiera driften av besökarcentret genom internhyror till fastighetsverket. Hemsidesbehovet kvarstår ändå enligt Bomarsundssällskapet, för att stimulera till ett ökat intresse för Bomarsund. Vidare planeras för nyutgivning och också översättning av den idag slutsålda boken Bomarsund, det ryska imperiets utpost i väster.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »