Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 maj, 2018 - 14:14Uppdaterad: tisdag, 22 maj, 2018 - 09:28

"Böjsarns" skog är avverkad

Jomala kommun tilldelades Olof ”Böjsarn” Bergmans danaarv år 2010 av landskapet.

Markområdet ligger i Jomala Gottby och det har skett avverkning på platsen, något som flera personer riktat kritik mot eftersom man anser att skogen är vacker och bör bevaras eftersom vissa delar av den är över 100 år gamla.

 - Vi har gjort det enligt en tidigare fastställd skogvårdsplan av landskapsregeringen och som jag förstått det är de flesta avverkningarna redan gjorda enligt den planen. Det som återstår är viss återplantering av skog, säger John Eriksson, kommundirektör.

 - Vi tog det seriöst och beställde ytterligare en inventering av skogen som konstaterade att det inte finns skyddsvärda områden där med gammelskog och så vidare, säger han.

Nu ska det mesta av arbetet vara klart. Men det blev lite fördröjningar på grund av vädret när det var blött i marken i hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »