Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 oktober, 2018 - 11:48

Boende upplever Önningebyvägen som osäker

En kvinna skriver till landskapsregeringen gällande trafiksituationen längs Önningebyvägen i Jomala. Enligt kvinnan har trafiken ökat rejält längs vägen de senaste åren, och hon menar att många bryter mot hastighetsbegränsningen på 50 kilometer i timmen. Kvinnan tycker att vägen borde breddas för att göra bättre rum åt fotgängare och cyklister.

Ännu hellre skulle hon se att en gång- och cykelbana byggdes, eller att genomfartstrafik förbjöds på vägen. Kvinnan önskar också att ett övergångsställe målades på Lemlandsvägen så att boende i Önningeby lättare kunde ta sig över till gång- och cykelbanan som löper längs huvudvägen, och hon önskar sänkt hastighetsbegränsning i korsningsområdet.

Trafikingenjör Elin Lindfors säger att infrastrukturavdelningen ännu inte tagit ställning till skrivelsen, men sedan tidigare finns inte några planer på att göra om Önningebyvägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »