Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:00Uppdaterad: fredag, 25 maj, 2018 - 12:05
  • Saltviks församling får ännu inte någon ordinarie kyrkoherde. Arkivfoto.

Blumenthal får inte Saltviksjobb

Domkapitlet har bestämt sig för att inte besätta den ordinarie kyrkoherdetjänsten i Saltviks församling.

 Peter Blumenthal, som jobbat i församlingen tidigare, var den enda som hade sökt tjänsten och domkapitlet menar att han inte är behörig för tjänsten. När Blumenthal senast jobbade i Saltvik hamnade han i bråk med församlingen och han anmälde också församlingens ledning för diskriminering. Han var också i bråk med Saltviks församling om hyran i prästgården och till slut blev han uppsagd.

Domkapitlet förordnar istället tillförordnade kyrkoherden i Saltviks församling Carolina Lindström till att fortsätta sköta kyrkoherdetjänsten fram till den sista maj nästa år eller tills tjänsten blir ordinarie besatt.

Andra förordnanden
Domkapitlet har också förordnat Katarina Gäddnäs till församlingspastor i Jomala församling under sommaren, Kent Danielsson till att fortsätta sköta kyrkoherdetjänsten i Brändö-Kumlinge församling på halvtid till slutet av året och Stefan Äng att fortsätta sköta kyrkoherdetjänsten i Jomala till slutet av augusti nästa år.
Sjukhusprästen i Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet Ann-Sofi Nylund har förordnats att sköta en församlingspastorstjänst i Mariehamns församling från september och tills vidare.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »