Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 juli, 2018 - 15:30
  • André Eriksson på Centralapoteket menar att man inte har någon kund som använder preparatet på deras apotek, men att man ombeds komma in om man har det. Foto: Nina Smeds.

Blodtrycksläkemedel dras in

Blodtrycksmedicin som innehåller valsartan dras tillbaka från marknaden av säkerhets- och utvecklingscentret för läkemedelsområdet Fimea.

Detta efter att ett ämne upptäckts i läkemedlet som kan öka risken för cancer.

- Vi har inte en enda kund som använder det här preparatet på vårt apotek, däremot finns det på fastlandet, säger André Eriksson som är provisor på Centralapoteket.

Använder man blodtrycksmedicin innehållandes valsartan ombeds man komma in till apoteket och kostnadsfritt byta in det mot ett motsvarende läkemedel från en annan tillverkare. Enligt André Eriksson behöver man inte vara orolig och man bör inte avbryta sin behandling.

- Konsekvenserna av att avbryta behandlingen är klart värre än att fortsätta äta det, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »