Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 juli, 2018 - 15:08Uppdaterad: torsdag, 5 juli, 2018 - 17:19
  • Kulturchef Jan-Ole Lönnblad säger att han ska skicka ut inbjudningarna idag. Foto: Totte Vesterlund.

Bjuder in representanter för att lösa SVT Play-frågan

Landskapsregeringen bjuder in representanter till Åland för att lösa de upphovsrättsliga och avtalsenliga aspekterna av SVT Play-frågan.

Det preliminära datumet för träffen är den 28 augusti och de inbjudna är personer från den finska upphovsrättsorganisationen Kopiosto, den svenska motsvarigheten Copyswede, SVT och undervisnings- och kulturministeriet i Helsingfors.

- Jag sänder ut inbjudningarna idag. Vi ska ha en gemensam diskussion om hur Åland kan få komplett tillgång till SVT Play på ett korrekt sätt, alltså genom att vi betalar upphovsrättskostnader, säger kulturchef Jan-Ole Lönnblad.

Som vi tidigare berättat har ett mediepolitiskt program tagits fram och landskapet har besökt de berörda parterna både i Stockholm och i Helsingfors var för sig under vintern. Nu hoppas Lönnblad att de sakkunniga ska kunna lösa kvarstående frågor med gemensamma krafter.

- Det skulle vara både en kulturpolitisk och en språkpolitisk vinst, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »