Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 januari, 2020 - 10:17Uppdaterad: måndag, 13 januari, 2020 - 17:37
  • Lokala åkrar i saltvik ingår i projektet att skapa hållbara livsmedelssystem. Arkivfoto Nina Smeds.

Biogasinvestering inom ramen för nytt projekt

Saltvik står värd för ett pilotprojekt där målet är att skapa fungerande näringskretslopp och hållbara livsmedelssystem.

Det heter "Hungry for Saltvik" och bakom satsningen ligger bland annat företaget Invenire. Inom ramen för projektet har Orkla i samarbete med bolaget Invenire samt Haga Kungsgård undersökt och gjort upp planer för ett effektivare utnyttjande av näringsämnen och bevattningsvatten.
Fabriken ska nu effektivera sin biogasproduktion som en del av lokal cirkulärekonomi och återanvända sitt renade processvatten som bevattningsvatten på lokala åkrar.

Projektet Hungry for Saltvik finansieras till största del av miljöministeriet med Orkla Snacks & Confectionary Finland som medfinansiär och summan är på 200 000 euro. Målet är att med Saltvik som ett pilotprojekt bygga grunden för framtidens hållbara och cirkulära livsmedelssystem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »