Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 februari, 2018 - 06:02Uppdaterad: tisdag, 13 februari, 2018 - 10:09
  • Så här ser Bio Savoy ut efter renoveringen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Bio Savoys fastighetsägare hotas med vite

Bio Savoys fastighetsägare hotas med vite på drygt 200.000 euro om han inte senast den 31 maj har vidtagit vissa åtgärder gällande Bio Savoys fasad. Byggnadsnämnden i Mariehamn godkände i går byggnadsinspektionens förslag.

Bakgrunden är att nämnden år 2015 påpekade att fasadrenoveringen på den k-märkta biobyggnaden stred mot stadsplanen. Man ifrågasatte den tekniska lösningen för väggkonstruktionen och i juni i fjol fick fastighetsägaren uppskov till slutet av 2017 för att lämna in ett expertutlåtande om byggnadens duglig- och hållbarhet, något han inte gjort.

Nämnden vill nu att fastighetsägaren senast den sista maj ska ha avlägsnat fasadens tilläggsisolering och påfört ny puts med rätt färg, samt att de båda entréutbyggnaderna målas om i samma färg som den övriga fasaden. Plåtblecken ska minskas till tidigare utförande men kopparmaterialet får kvarstå och fönstren på den södra fasaden ska flyttas ut till högst 60 millimeter från fasadlivet. Görs inte detta får fastighetsägaren ett vite på 200.500 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »