Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 november, 2016 - 06:10
  • Hala vägar är ingen lekplats. Foto: Malin Lundberg.

Bilister lekte på hala vägar

Att busköra genom att slira och sladda med fordon i halkan på gatorna kan tyckas vara en kul grej, men det är inte acceptabelt och rent utsagt farligt både för en själv och för andra trafikanter.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande i dag efter att flera bilburna ungdomar passade på att leka med sina fordon på hala vägar i Mariehamn i natt. Tre bilister bötfälldes under natten för att de buskörde och slirade och sladdade med sina bilar, och en fjärde bilist har böter att vänta för samma företeelse.
På Kökar skedde en trafikolycka då en bilist körde av vägen i halkan. Föraren fördes med sjöbevakningens hjälp till Långnäs och sedan vidare med ambulans till sjukhuset. Polisen utreder ärendet som äventyrande av trafiksäkerheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »