Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 januari, 2019 - 09:14Uppdaterad: fredag, 18 januari, 2019 - 13:40
  • Olof Collin, ordförande för Ålands bildningsförbund. Arkivfoto: Mariana Olofsson.
  • Mikael Erickson, verksamhetsledare för Ålands bildningsförbund, har polisanmälts av styrelsen i ett försök att få klarhet i vart förbundets pengar tagit vägen. Arkivfoto.

Bildningsförbundet polisanmäler verksamhetsledaren

Ålands bildningsförbunds verksamhetsledare Mikael Erickson har polisanmälts av förbundets styrelse. Det framkom under torsdagskvällens möte för medlemsföreningarna. Orsaken till polisanmälan är att man vill få klarhet i vart förbundets pengar tagit vägen.

Polisanmälan gjordes redan i december och sedan dess har man inte fått kontakt med verksamhetsledaren. Styrelseordförande Olof Collin säger att förbundet inte har några pengar just nu och styrelsen beslöt därför igår att permittera verksamhetsledaren tills vidare och att begära in allt material han har som rör förbundet.

Tidigare beslöt Ålands kulturdelegation att hålla inne de 18 000 euro som tidigare beviljats, men inte betalats ut på grund av brister i förbundets redovisning. Men exakt hur stora skulder förbundet har vet styrelsen inte i nuläget.

Bara en medlemsförening kom till gårdagens möte fast Collin menar att styrelsen trott att man har 16 medlemsföreningar. Inom februari ska förbundets årsmöte hållas och Collin säger att den stora frågan kommer att vara förbundets fortsatta existens.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »