Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 maj, 2010 - 12:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Betalningsmedelsbedrägerierna ökar

Den senaste tiden har antalet fall av betalningsmedelsbedrägerier ökat markant. På en och en halv vecka har polisen fått in inte mindre än sex anmälningar som gäller detta. I samtliga dessa fall har det rört sig om så kallad skimning då någon lyckats komma över kontouppgifter som de sedan utnyttjat för att få ut pengar. -När det gäller skimning är det sådant som folk råkat ut för utomlands, säger överkonstapel Anders Mattsson på polisens brottsmålsavdelning. Bankerna har inte lagt märke till att det just nu skulle förekomma speciellt mycket skimningar. -Men visst förekommer det, och när vårt kontrollsystem larmar om att ett konto används på ett märkligt sätt så spärras det, säger Andelsbankens vd Håkan Clemes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »