Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 november, 2020 - 07:23Uppdaterad: måndag, 30 november, 2020 - 10:56

Bestrider påståenden om låg färja

En privatperson har vänt sig med klagomål till justitieombudsmannnen där han bland annat anför att landskapsregeringen upphandlat en färja på linjen Åva-Jurmo som är för låg.

På begäran av riksdagens biträdande justitieombudsman har landskapsregeringen författat ett svar där man menar att de påståenden som framförs är felaktiga. Beträffande höjden menar man att det inte funnits några krav på att färjorna ska klara en viss höjd. Man svarar att det dessutom finns alternativa färdvägar för fordon som inte rymts ombord.
Upphandlingsbeslutet är sedan tidigare överklagat på liknande grunder och ligger i marknadsdomstolen för avgörande. Också här bestrider landskapsregeringen att beslutet skulle vara felaktigt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »