Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 11 november, 2019 - 13:27Uppdaterad: måndag, 11 november, 2019 - 14:40
  • Bengt Eriksson. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

"Bergstrukturen är närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp"

Förhållandena i bergstrukturen i farleden utanför Degerby på Föglö är "närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp". Det skriver Bengt Eriksson, projektledare på Byggab som tilldelats uppdraget att bygga en bro mellan Gripö och Deberby, i en insändare i dagens lokaltidningar.

Eriksson skriver att det finns en sprickzon i området innehållandes stora håligheter med naturgrus, vilket är något som Byggab upptäckt vid sina tidigare hamn- och brobyggen på sträckan Flisö, Degerby och Nötö. Det här skulle i sin tur kunna försvåra byggandet av en tunnel till Föglö. Hasse Holmström på FS Links, som har förespråkat en tunnel, säger till Ålands Radio att han inte vill gå i polemik med Byggab via media, men att han återkommer med ett mer faktamässigt underlag inom någon dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »