• Sixten Häggblom. Arkivfoto
Sixten Häggblom
Joel Karlsson, jägare i Eckerö, är skeptisk till förekomsten av vildsvin i sin kommun
Publicerad: torsdag, 11 oktober, 2018 - 16:43, uppdaterad: torsdag, 11 oktober, 2018 - 17:15

Bekymrande med vildsvin

-Det är bekymmersamt med ytterligare vildsvinsobservationer. Det säger Sixten Häggblom som är ordförande för jaktvårdsföreningen i Sund, där den första av höstens vildsvinsobservationer gjordes.

Sedan dess har det även rapporterats om vildsvin eller spår av vildsvin bland annat i Simskäla, Hammarland och Eckerö. Sixten Häggblom säger att landskapsregeringen måste hjälpa till med att lösa vildsvinsproblemet och inte enbart räkna med att jägarna ska göra jobbet.

-Det blir stora kostnader för samhället om vildsvinen etablerar sig här, så landskapet måste vara med och ta ansvar, säger Häggblom.

 

Fler Nyheter

Misstänkt rattfylleri i Hammarland

Under natten inträffande en trafikolycka i Hammarland, när polisen kom till platsen visade det sig att föraren blåste positivt vid alkoholtest.

Renovering av Föglö skola blir dyrare

Renoveringen och om-och tillbyggnaden av skolan på Föglö blir dyrare än beräknat och därför föreslår nu kommunstyrelsen inför fullmäktige att tilläggsanslag beviljas.

Dagsböter för fornminnesförseelse

Nina Smeds rapporterar:
30 dagsböter på sammanlagt 1260 euro blev domen för kommunpolitikern och entreprenören Tomas Blomberg för fornminnesföreseelse 2016 i Hammarland.

IFK fyller 100

Christer Björkman om firandet:
I samband med Mariehamns 158-årsjubileum igår firade även IFK att man i år som förening fyller 100 år. Detta uppmärksammades med ett tillfälle då...

Nu håller AA till i Villa Carita

Nu har föreningen Anonyma Alkoholister (AA) fått en ny möteslokal. I måndags hölls första mötet i Mariehamns församlings Villa Carita. - Det är...

”Resultatet av en enig åländsk linje”

Roger Nordlund intervjuas av Nina Smeds:
-Det här är bara en liten del av den stora revisionen, men det är en viktig pusselbit, säger Centerns lagtingsledamot Roger Nordlund som var finansminister i den förra landskapsregeringen.

"Ännu några milstolpar kvar”

Mats Perämaa intervjuas av Nina Smeds:
-Ännu finns det några milstolpar kvar tills Åland har sitt nya ekonomiska system, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Ny kaj i Mariehamns hamn

Alef Jansson intervjuas av Tomas Tornefjell:
Mariehamns hamn ska bygga om Kaj 3 för att anpassa den till Viking Lines nya fartyg. Arbetet innebär bland annat att man utrustar kajen med automatisk förtöjning.

Strejkförhandlingarna fortsätter idag

Förhandlingarna mellan Sjömansunionen och rederierna fortsätter idag och beräknas hålla på åtminstone till på lördag. Det säger Jukka Ahtela vid Riksförlikningsmannens byrå.