Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 september, 2020 - 16:12Uppdaterad: torsdag, 10 september, 2020 - 17:22
  • Foto: Malin Henriksson, ÅRTV
  • Pernilla Söderlund. Foto: Martina Eriksson, ÅRTV

Behandlingen av medborgarinitiativet för sjöfågelskydd påbörjat

Lagtingets social- och miljöutskott har i dag inlett behandlingen av medborgarinitiativet om att skydda sjöfågelstammen på Åland.

Medborgarinitiativet debatterades i lagtinget i måndags och remitterades sedan till social- och miljöutskottet som nu alltså påbörjar sitt arbete med initiativet.
Bakom medborgarinitiativet som har undertecknats av långt över 1.000 personer står Johan Mörn och Gun-Mari Lindholm.

Initiativet vill ändra den åländska jaktlagen så att det blir tillåtet att hålla sjöfåglarnas predatorer, alltså antalet örnar, inom vissa gränser.
Pernilla Söderlund (Lib), ordförande för lagtingets social- och miljöutskott, berättar för Ålands Radio att arbetet med medborgarinitiativet börjar med höranden av sakkunniga och att även Ålands samtliga jaktvårdsföreningar ges möjlighet att ge sina åsikter i frågan.

I dag har social- och miljöutskottet skickat ut ett brev till alla jaktvårdsföreningar där man frågar efter synpunkter på medborgarinitiativet.
Jaktvårdsföreningarna har på sig fram till 2 november att svara, därefter fortsätter utskottets arbete med medborgarinitiativet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »