• Åbo hovrätt. Foto: Markus Koljonen, Wikimedia commons
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 05:46

Bedrägeridom ändras inte

Hovrätten går på tingsrättens linje och ändrar inte domen gällande försök till grovt bedrägeri, som båda svaranden samt en advokat anmälde missnöje om efter att tingsrättens dom gavs i januari i år.

Det var i april 2013 som två män skickade ut falska fakturor på ungefär 590 euro till företag i riket. Enligt åklagaren hade männen skickat fakturorna till runt 6.000 företag. Inget företag betalade fakturorna, men hade de gjort det så hade den totala vinningen blivit drygt 3,6 miljoner euro.

Tingsrätten dömde den ena mannen, som inte var dömd sedan tidigare, till ett år villkorligt fängelse, och den andra, som redan hade ett ovillkorligt fängelsestraff i Sverige, till fyra månaders ovillkorligt fängelse. En advokat anmälde missnöje gällande rättegångskostnaderna, men hovrätten gick på tingsrättens linje även där.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.