Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 05:46
  • Åbo hovrätt. Foto: Markus Koljonen, Wikimedia commons

Bedrägeridom ändras inte

Hovrätten går på tingsrättens linje och ändrar inte domen gällande försök till grovt bedrägeri, som båda svaranden samt en advokat anmälde missnöje om efter att tingsrättens dom gavs i januari i år.

Det var i april 2013 som två män skickade ut falska fakturor på ungefär 590 euro till företag i riket. Enligt åklagaren hade männen skickat fakturorna till runt 6.000 företag. Inget företag betalade fakturorna, men hade de gjort det så hade den totala vinningen blivit drygt 3,6 miljoner euro.

Tingsrätten dömde den ena mannen, som inte var dömd sedan tidigare, till ett år villkorligt fängelse, och den andra, som redan hade ett ovillkorligt fängelsestraff i Sverige, till fyra månaders ovillkorligt fängelse. En advokat anmälde missnöje gällande rättegångskostnaderna, men hovrätten gick på tingsrättens linje även där.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »