• Åbo hovrätt. Foto: Markus Koljonen, Wikimedia commons
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 05:46

Bedrägeridom ändras inte

Hovrätten går på tingsrättens linje och ändrar inte domen gällande försök till grovt bedrägeri, som båda svaranden samt en advokat anmälde missnöje om efter att tingsrättens dom gavs i januari i år.

Det var i april 2013 som två män skickade ut falska fakturor på ungefär 590 euro till företag i riket. Enligt åklagaren hade männen skickat fakturorna till runt 6.000 företag. Inget företag betalade fakturorna, men hade de gjort det så hade den totala vinningen blivit drygt 3,6 miljoner euro.

Tingsrätten dömde den ena mannen, som inte var dömd sedan tidigare, till ett år villkorligt fängelse, och den andra, som redan hade ett ovillkorligt fängelsestraff i Sverige, till fyra månaders ovillkorligt fängelse. En advokat anmälde missnöje gällande rättegångskostnaderna, men hovrätten gick på tingsrättens linje även där.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.