Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 mars, 2018 - 12:06Uppdaterad: fredag, 23 mars, 2018 - 12:35
  • Ian Bergström på infrastrukturavdelningen. Arkivfoto: Axel Eriksson.

Batterier tas bort från släckta fyrar

Gamla batterier ska tas bort från släckta fyrar på Åland. Landskapsregeringen har bestämt att företaget Meritaito Ab ska miljösanera de så kallade fiskelandningsfyrarna genom att ta bort batterier som inte fungerar längre men som lämnats kvar.

- De här fyrarna användes förr för att guida dem som fiskade nära kusten, men de har varit släckta i säkert femton år, säger Ian Bergström på infrastrukturavdelningen.

För att förhindra att tungmetaller sprids i naturen behöver batterierna tas bort och landskapsregeringen beräknar att arbetet kostar 8000 euro.
Företaget Meritaito ska också göra andra tilläggsarbeten åt landskapsregeringen för omkring 100.000 euro. Arbetena har att göra med det övergripande uppdraget att sjömäta och farledsplanera grunda farleder samt det sjösäkerhetsansvar som landskapet har för de grunda farlederna på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »