Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 januari, 2022 - 05:46Uppdaterad: fredag, 21 januari, 2022 - 05:48
  • Sofie Dahlsten. Arkivfoto: Kjell Brändström.

Avfallsmängden har ökat under pandemin

Eftersom mängden hämtmat och näthandeln ökat under pandemin märker man av ökade mängder engångsmaterial och kartong vid avfallsmyndigheten Mise.

Verksamhetsledare Sofie Dahlsten säger att man gärna vill att kunderna för stora kartonger till en återvinningscentral.

- Det finns vissa begränsningar i kärlen som är fastighetsnära, och det finns en risk att kartongen fastnar när man tömmer över kärlen till bilen, säger hon.

Allt som är kopplat till den skyddsutrustning mot smittspridning man som privatperson har, det vill säga munskydd och ansiktsmasker, ska läggas i brännbara sopor.
- Jag vill också uppmana att man inte slänger munskydden i toaletten eftersom det ställer till en del problem. Det blir stopp i rören till reningsverken, säger Sofie Dahlsten.

Soporna från hemtesterna ska läggas i de brännbara soporna, även om testet är positivt. Kartongen som testet levereras i sorteras som kartong.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »