• Projektledare Linda Sundström föreläste om fiskevård. Foto: Hasse Persson-Bru.
Projektledare Linda Sundström om fiskevård:
Publicerad: torsdag, 14 mars, 2019 - 06:22, uppdaterad: torsdag, 14 mars, 2019 - 09:45

Även små projekt kan ge stor effekt

Små fiskevårdsprojekt kan ge väldigt stor effekt. Det budskapet förmedlade landskapets projektledare Linda Sundström vid gårdagens fiskevårdsseminarium.

Hon tog som exempel ett projektet i Grundfjärden i Lemland som handlade om två timmars arbete för att undanröja ett vandringshinder till följd av en för hög vägtrumma. Ett annat nyligen genomfört Leader-projekt gällde att återställa en vandringsled upp till Lerviksfjärden i Hammarland.
Den stora effekten är ännu så länge teoretisk och innebär att nya områden blivit tillgängliga, men utvärderingar kommer att göras under våren för att se att fiskarna faktiskt utnyttjar vandringslederna.
 

Fler Nyheter

Maxikarkki slutar sälja via Åland

Net trading group Åland AB slutar med den godisförsäljning som under namnet Maxikarkki har sålts via Åland Post.

LR svarar om effektiviteten vid Guttorp

Landskapsregeringen har nu svarat på vilka åtgärder som ska vidtas med anledning av resultaten från effektivitetsrevisionen av Ålands hälso- och sjukvård, Ålands polismyndighet, vägunderhållsenheten och Ålands fiskodling i Guttorp.

Landskapet beställer specialrevision av ÅMHM

Landskapsregeringen har beslutat om en specialrevision av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM.

Polisen tvingades prioritera

Maria Hoikkala intervjuas:
Som Ålands radio rapporterade igår hann polisen inte fram till alla utryckningar de kallades till under tisdagen och bad i polisrapporten om ursäkt till anmälare och drabbade då resurserna inte räckte till.

Svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor

Olli-Pekka Lehtonen:
Det har varit svårare än vanligt att rekrytera sjuksköterskor till ÅHS den här sommaren säger Olli-Pekka Lehtonen chefsläkare på ÅHS.

Villkorligt fängelse yrkas för grov stöld

Fem månaders villkorligt fängelse för grov stöld. Det yrkade åklagaren på under dagens rättegång där en man stod åtalad för att i april 2017 ha brutit sig in i en bostad i Sund genom att krossa ett fönster och tillgripa en flaska whisky.

Man dömd efter strypgrepp på kvinna

En 19-årig man dömdes för misshandel i onsdags i tingsrätten. Mannen har i augusti i fjol, utanför Sittkoffsgallerians garage i Mariehamn, tagit strypgrepp om en kvinnas hals.

Uppsagd daghemsföreståndare får rätt i förvaltningsdomstolen

I november i fjol avslutade en kommun en daghemsföreståndares provanställning, på grund av samarbetsproblem med både personal och föräldrar.

Direktsänd EU-valdebatt i Ålands radio och Ålandskanalen

I dag klockan 15 kan ni se och höra de åländska EU-valskandidaterna Camilla Gunell och Anton Nilsson i Ålands radios valdebatt inför EU-parlamentsvalet på söndag den 26 maj.